Tämä verkkosivusto käyttää analyyttisia ja seurantaevästeitä parantamaan käyttäjäkokemustasi ja tilastollisiin tarkoituksiin. Jatkamalla tämän verkkosivuston selaamista suostut tällaisten evästeiden käyttöön.

Napsauttamalla tähän saat tietää lisää evästeistä ja siitä, kuinka voit hallinnoida niitä.

Jatka

Miten ateriakokonaisuus muodostuu?

Yksi ateriakokonaisuus saa maksaa 1 euron. Tuohon summaan sisältyy pääruoan lisäksi leipä ja rasva, salaatti sekä juoma. Kun kokonaissummasta vähennetään muiden raaka-aineiden hinnat, nähdään, paljonko rahaa on käytössä pääruoan raaka-aineisiin.

Esimerkkilaskelmat havainnollistavat, miten esimerkiksi näkkileivän, ostetun pehmeän leivän ja itse tehdyn leivän sekä salaattien hinnat vaikuttavat pääruokaan. Erityisruokavalioita tai työvoimakuluja ei kisareseptien suunnittelussa tarvitse ottaa huomioon.

Esimerkkilaskelma 1:

Lihakastike + keitinperuna, näkkileipä, salaatti ja juoma

Yhden aterian kokonaishinta  1,00 €
- näkkileipä - 0,04 €
- salaatti, kuten tomaatti-sipulisalaatti  - 0,35 €
- maito tai piimä, rasva  - 0,10 €
pääruoan valmistukseen  0,51 €

Esimerkkilaskelma 2:

Lihakastike + keitinperuna, pehmeä ostoleipä, salaatti ja juoma

Yhden aterian kokonaishinta  1,00 €
- pehmeä leipä, ostettu  - 0,10 €
- salaatti, kuten porkkanaraaste tai muu edullinen  - 0,15 €
- maito tai piimä, rasva  - 0,10 €
pääruoan valmistukseen  0,65 €

Esimerkkilaskelma 3:

Lihakastike + keitinperuna, itse leivottu leipä, salaatti ja juoma

Yhden aterian kokonaishinta 1,00 €
- pehmeä leipä, itse leivottu  - 0,06 €
- salaatti, kuten viikuna-kaaliraaste tai muu vähän kalliimpi - 0,20 €
- maito tai piimä, rasva  - 0,10 €
pääruoan valmistukseen 0,64 €

Esimerkkiresepti sadalle henkilölle

Kasvis-lihapata

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 140 g
Määrä: 14,0 kg
L
Laktoositon

7,000 kg naudan suikale
0,105 kg valkosipuli, rouhittu, pakastettu
0,525 kg sipulikuutio, pakaste
0,245 L Touch of Taste Ruskea Vasikanfondi
0,595 kg pekoni
0,007 kg mustapippuri, jauhettu
0,175 L ruokaöljy

Lisää GN-vuokaan liha, mausteet, sipulit, öljy ja kuutioitu pekoni.
Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä 30 min. max 3 kg lihaa / 65mm 1/1 GN-vuoka. Ruskista lihat yhdistelmäpaistolla 160ºC 20 min välillä sekoittaen. Tarvittaessa jatka hauduttamista höyrykeitolla tai jatka hauduttamista keittopadassa 20 min. kunnes liha melko mureaa.

3,500 L vesi
1,050 kg valkokaali
0,525 kg lanttu
0,525 kg palsternakka
0,525 k porkkana

Kaada lihat kattilaan tai pataan. Lisää suikaloidut tai kuutioidut juurekset, kaali ja vesi. Keitä kunnes kasvikset ovat miltei kypsiä.

1,050 L vesi
0,385 kg IsoMitta Kerma kastike-/keittopohja -aineksia
1,050 kg IsoMitta Keittiö kasvirasvasekoite 15 %

Valmista vedestä ja kermakastikkeesta suurus ja saosta pata.
Lisää lopuksi kasvirasvasekoite. Tarjoa perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.