Joensuun tiimin tarina


KOULURUOKAA RUNOMITASSA

Kun Enon koulu päätti kisaan lähteä mukaan,
niin eihän sitä arvannut vielä kukaan,

että myö maaliskuussa Helsinkiin lähdettäis ja
Gastrossa kisoissa pädettäis.

Toki ideoita oli meillä monen monta, osa hyviä, joukossa pari toteuttamiskelvotonta.
Myö mietittiin jotain uutta juttuu, ja voishan siinä olla mukana myös vanhaa, tuttuu.
Nää reseptit pöytälaatikosta kaiveltiin, ja niitä ensin kerran kojastiin.
Sit myö ohjeita pienesti fixattiin ja tietysti hyväksi todettiin.
Yks taikamauste meillä on, ei juttu uus, eikä myöskään salaisuus:
ruoka on tehtävä tunteella ja syömmellä , ja vielä aateltava sitä syöjääkin lämmöllä.
 

˜  PORKKANAMAKKARAKEITTO kera luomuruisleivän  ™

Siinä ne ennakkoluulot rapisee, kun makkara porkkanan kumppanikseen valitsee.
Tästä tuli keitto eri hyvä, liemessä on maku syvä.
Mieleen tulee mummola ja lapsuuspäivät, ihanat makumuistot mieleen jäivät.
Lähipellolta haetut potut ja muut, iloiset ilmeet ja nauravat suut.
 

˜  PAELLA BROILERISTA  ™

Kana, kasvikset ja riisi, siinä vasta ruokalaji iisi.
Väriä ja makua on ruuassa tässä, tällä pärjää lapset eteenpäin elämässä.
 

˜  UUNIPERUNAVIIPALEET parinaan KIKHERNETAHNA  ™

Kikherne on jo monen vegen hummustuttu, mutta myö tehtiin siitä monikäyttöinen juttu.
Tahnaa voi käyttää paitsi uuniperunan parina,
dippinä, leivän välissä, salaattibuffassa tai pihvin kaverina.
 

On maksuton kouluruoka Suomessa hieno asia, toivottavasti koskaan sitä ei korvaa karkkirasia.
70 vuotta on ruokaa kouluissa tarjottu ja jatkuvasti ohjeita kyökeissä tuunattu.
Kasvisruoka on nykyään kuuminta hottia, varmaan nuoriso ottaa tästä oppia.
Uusia trendejä ilmassa lentelee, kokki sirkat ja kuoriaiset kohta testailee.


Tutustu Joensuun tiimiin »
Lue muiden tiimien kirjoittamia tarinoita »