Kotkan Kyminkartanon koulu keskiviikkona 1.2.2012

Koko Kymijoen tuotantokeittiö on yhtä joukkuetta

Kotkassa koettiin aamun kylmimmät treenit. Ulkona oli pakkasta -19 astetta ja sisällä teimme esivalmistelut +6 asteessa, uudehkossa tuotantokeittiössä. 

Kaikki kilpailuvalmennukset menevät samanlaisen ohjelman mukaan. Aikataulujen läpikäynnin jälkeen menimme tuotantokeittiöön, jossa joukkue valmisti kilpailumenunsa. Isosta keittiöstä oli vaikeaa muokata pientä kisakeittiötä, joten joukkue pääsi käyttämään omaa mielikuvitustaan keittiön rajojen suhteen. Ja hauskaahan se oli! Heidi nauraen sanoi, ettei niitä rajoja oikein löydy, mihin he mahtuisivat innokkuutensa kanssa. Tämä oli myös todettava. Sellaisella nopeudella ”vauhtimimmit” päivää siivittivät.

Oli myös ilo nähdä, miten Kymijoen ravintopalveluiden väki on joukkueen hengessä mukana kannustamassa. Tiimi sai paljon iloista ja humoristista kannustusta – oli vastaantulija käytävillä sitten työtoveri tai esimies. Hyvästä yhteishengestä kertoo myös se, ettei yhdessäkään käytäväkohtaamisessa ollut ”hiljaista hetkeä”.

Kysyinkin, miten tytöt innostuivat lähtemään kilpailemaan, ja miten juuri he kolme olivat joukkue, kun kannustuksen myötä koko tuotantokeittiö olisi voinut olla joukkue. Jaana ja Sirkka työskentelevät tuotantokeittiössä ja Heidi  koululla. Jaana kertoi kuulleensa IsoMitan Petri Nuutiselta kilpailusta. Tämän jälkeen osallistuminen olikin jo varmaa ja Sirkka sekä Heidi tulivat mukaan. 

”Meillä Kyminkartanon koululla on Suomen kuuluisimpien taiteilijoiden maalauksia”, Heidi kertoi ylpeänä. Minä menin hetkeksi täysin sanattomaksi ja se varmasti näkyi päälle. Näin upeasti Heidi siis esitteli asiakkaitansa, lapsia, jotka ovat piirtäneet lempiruokiaan ja tervehdyksiään hänelle. Ne ovat kouluravintolan seinällä – voitte käydä niitä siellä ihailemassa.

Ajatelkaa, miten keittiöiden kokit ovat ylpeitä omasta koulustaan sekä asiakkaistaan! 

Mia