Tässä ovat 2018 finalistitiimit!

Viisi kovaa tiimiä kisaavat valtakunnallisen kouluruokakilpailun voitosta 14.3.2018 Gastro-messuilla Helsingin messukeskuksessa. Maaliskuussa selviää, millä tiimillä pysyy pää kylmänä ja pannu kuumana – ja tietysti se, missä tehdään Suomen parasta kouluruokaa.
 

Helsinki on mukana suurella sydämellä

Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa Pooja Singh-Söderholm, Mika Hällfors ja Satu Palo-oja luovat ruokaelämyksiä oppilaille. – Haluamme olla Suomen parhaat kouluruoan tekijät ja siten esimerkki muille. Kilpailuun osallistuminen on hauskaa ja luovaa yhdessä tekemistä, josta on hyötyä myös arjessa, tiivistää joukkue.

– Tiimimme on loistava, ja tavoitteenamme on tietysti voitto!

Tutustu tiimiin »

Joensuu panee parasta pöytään

Enon koulun keittiötä edustavan joukkueen vahvuudet ovat ammattitaito ja yhteenlaskettuna lähes 70 vuoden kokemus keittiöalalta. Leena Koposen, Meerit Kärjen ja Anne Kinnusen kilpailuresepteissä näkyvät kasvis- ja lähiruoan trendikkyys. Tämä joukkue uskoo ideoihinsa ja haluaa jakaa niitä muillekin.

– Teemme työtämme syömmellä, ja ansaitsemme siksi voiton.

Tutustu tiimiin »

Mäntsälästä uunituoreita kilpailureseptejä

Riihimäen koulun Suvi Kallio, Jukka Kanerva ja Johanna Mertakorpi tuovat finaaliin modernia makumaailmaa. Tiimi arvioi, että sen vahvuus on motivaatio sekä joustava työnteon tyyli. Samalla asenteella kolmikko valmistaa päivittäin jopa 2 000 annosta Mäntsälän keskuskeittiössä.

– Voitontavoittelun lisäksi olemme innoissamme siitä, että työ kouluruokailun taustalla saa ansaitsemaansa näkyvyyttä ja arvostusta.

Tutustu tiimiin »

Oulun tiimi lähti voittamaan

Kastellin monitoimitalon keittiössä kokataan jopa 2 200 annosta päivässä. Tämä tiimi tietää, mitkä ruoat koululaisille maistuvat. – Teemme joka päivä parhaamme laittaaksemme mahdollisimman maistuvia aterioita. Sitä kautta oppilaatkin osaavat arvostaa ruokaa enemmän, sanovat Eerik Hänninen, Niina Riekki ja Ilkka Haapala.

– Uskomme voittoomme, koska tuomme uusia tuulia kouluruokailuun ja teemme hyvänmakuista ruokaa.

Tutustu tiimiin »

Sodankylän menestyksen avaimena paikalliset raaka-aineet

Virpi KumpulaAiri Keränen ja Maarit Nikula luottavat kouluruokakilpailussa paikallisiin, puhtaisiin raaka-aineisiin sekä tiimin hyvään henkeen. Aleksanteri Kenan koulun oppilaat ovat jo päässeet testaamaan kisareseptejä ja vakuuttuneet. Sodankylän keskuskeittiössä pulppuaa patojen lisäksi ilo. Tiimin motto onkin: mitä iloisemmin tekee, sitä parempaa tulee.

– Jos häviämme, nauramme, ja jos voitamme, nauramme vielä enemmän.

Tutustu tiimiin »