Sisarleipäset

Finaalireseptit

+

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 65 g
Määrä: 6,5 kg

2,300 L vesi
0,250 KG porkkanaraaste
0,165 KG kauralese
0,020 KG chiansiemen
0,050 KG hiiva, kuiva
0,035 KG suola
1,800 KG vehnäjauho, puolikarkea
2,100 KG sämpyläjauho
0,460 L rypsiöljy

Sekoita kädenlämpöiseen veteen chiansiemenet, porkkanaraaste tai sulatettu porkkanasose, suola ja hiiva. 
Lisää taikinaan jauhot. Lisää öljy ja alusta taikina. Kohota taikinaa vähintään puoli tuntia. Leivo taikina GN 1/1 65 pellille levyksi. Kohota. Voitele leipä vedellä ja ripottele päälle chiansiemeniä. Paista kiertoilmassa 170 °C noin 30 minuuttia.
Leikkaa levystä sieviä leipäsiä. Kpl/pelti on koulukohtainen, lasten ikä vaikuttaa leipäsen kokoon.

 
Tulosta resepti