Tämä verkkosivusto käyttää analyyttisia ja seurantaevästeitä parantamaan käyttäjäkokemustasi ja tilastollisiin tarkoituksiin. Jatkamalla tämän verkkosivuston selaamista suostut tällaisten evästeiden käyttöön.

Napsauttamalla tähän saat tietää lisää evästeistä ja siitä, kuinka voit hallinnoida niitä.

Jatka

Kilpailussa ratkaisee maku, valmistus ja kekseliäisyys

Koululaiset arvostelevat kouluruokakilpailun annokset. Esiraadissa lapset ja nuoret maistavat kaikki kilpailuun osallistuneet annokset. Viisi eniten pisteitä saanutta tiimiä pääsee finaaliin, joka käydään Gastro 2018 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Kouluruokakisan arvosteluissa painotetaan toimivaa ja hyvää reseptiä, hintaa sekä ravitsemussuositusten noudattamista. Tärkeää on myös aterioiden sopivuus Parempaa kouluruokaa -teemaan.

Arviointi eri osa-alueilla

Maku:

  • raaka-aineiden omien makujen tunnistettavuus

  • ruokalajin maustaminen ja koostaminen/valmistaminen

Ruoan valmistus:

  • värien ja makujen yhteensopivuus

  • tarkoituksenmukaisuus ja hyödyllisyys

  • terveellisyys

  • annettujen raaka-aineiden käyttö

  • oikea hintakuva (n. 1 € per ruokalaji)

  • tiskaus, puhdistus

Esillelaitto ja kekseliäisyys:

  • ruokahalun herättäminen

  • herkullisuus

  • sopii suomalaiseksi kouluruoaksi