Kilpailussa ratkaisee maku, valmistus ja kekseliäisyys

Koululaiset arvostelevat kouluruokakilpailun annokset. Esiraadissa lapset ja nuoret maistavat kaikki kilpailuun osallistuneet annokset. Viisi eniten pisteitä saanutta tiimiä pääsee finaaliin, joka käydään Gastro 2018 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Kouluruokakisan arvosteluissa painotetaan toimivaa ja hyvää reseptiä, hintaa sekä ravitsemussuositusten noudattamista. Tärkeää on myös aterioiden sopivuus Parempaa kouluruokaa -teemaan.

Arviointi eri osa-alueilla

Maku:

  • raaka-aineiden omien makujen tunnistettavuus

  • ruokalajin maustaminen ja koostaminen/valmistaminen

Ruoan valmistus:

  • värien ja makujen yhteensopivuus

  • tarkoituksenmukaisuus ja hyödyllisyys

  • terveellisyys

  • annettujen raaka-aineiden käyttö

  • oikea hintakuva (n. 1 € per ruokalaji)

  • tiskaus, puhdistus

Esillelaitto ja kekseliäisyys:

  • ruokahalun herättäminen

  • herkullisuus

  • sopii suomalaiseksi kouluruoaksi