Media

Suunnitelkaa kolme ateriakokonaisuutta

Kypsyykö kouluravintoloiden uuden suosikkiruoan resepti teidän keittiöllänne? Onko teillä jo valmiiksi hiottu resepti, jonka haluaisitte jakaa kaikille keittiöille?

Ohjeet suunnitteluunNyt teillä on mahdollisuus näyttää, millaista on todellinen keittiöosaaminen, kun pienillä määrärahoilla loihditaan houkuttelevia ja maukkaita aterioita.

Innosta kollegat mukaan! Joukkue edustaa aina yhtä nimettyä koulua, mutta joukkueenne jäsenet voivat työskennellä eri kouluilla ja keittiöillä.

Suunnitelkaa kolmen kouluruoka-aterian kokonaisuus 100 ruokailijalle annettujen vaatimusten mukaan. Yhteen ateriaan kuuluu pääruoka, salaatti, leipä ja juoma. Tiiminne saa suunnitella reseptiikan ja valmistusmenetelmät keitolle, liha- tai kalaruoalle ja kasvisruoalle, osittain määrätyistä raaka-aineista.

  • Onko lasten uusi kouluruokasuosikki perinteinen ateria vai ammentaako idea tuoreista ruokatrendeistä?

  • Mitä valmistusmenetelmiä suositte?

  • Haluaisitteko sittenkin käyttää osan budjetista leipomiseen?

Eväitä reseptisuunnitteluun:

  • Suunnitelkaa keiton, kasvisruoan ja liha- tai kalaruoan resepti tai osallistukaa kisaan jo olemassa olevilla ohjeilla.

  • Jokaisessa ateriakokonaisuudessa tarjotaan sama salaatti, leipä, rasva ja juoma.

  • Reseptien pitää olla 100 henkilölle.

  • Kisaruokien on hyvä noudattaa ravitsemussuosituksia, mutta nyt ei tarvitse pohtia soveltuvuuksia erityisruokavalioihin. Lataa kouluruokasuositus (pdf) »

  • Raaka-ainekoriin on jo valmiiksi pakattu raaka-aineita, joita resepteissä on käytettävä / tulee käyttää. Muita raaka-aineita varmasti idearikkaalla tiimillä löytyy hyllystä.

  • Yksi ateriakokonaisuus saa maksaa 1 euron. Kilpailureseptien hinnat muodostuvat raaka-ainekuluista eikä esimerkiksi työvoimakustannuksia tarvitse huomioida.

Suomi 100 vuotta: juhlavuoden kunniaksi suut makeaksi

Kolmen ateriakokonaisuuden lisäksi katetaan pöytään jälkiruoka juhlistamaan tasavuosia täyttävää Suomi-neitoa. Nyt saa herkutella rahkalla ja vanukkailla, pyöräyttää piirakoita, kerrostaa kakun tai ideoida tiiminne oman itsenäisyyspäiväherkun.

  • Jälkiruoan ei tarvitse sisältyä annettuun budjettiin tai liittyä suunniteltuihin ateriakokonaisuuksiin.

  • Suunnittelussa pitää kuitenkin huomioida toteutettavuus, kohtuulliset kustannukset sekä ravitsemussuositukset. Lataa kouluruokasuositus (pdf) »

  • Jälkiruokareseptiin otetaan mukaan vähintään yksi raaka-aine annetusta tuotevalikoimasta.

Katso kilpailun arviointiperusteet »