Suunnitelkaa kolme maistuvaa ja mieluisaa ateriakokonaisuutta

Kouluruokakilpailuun osallistutaan suunnittelemalla kolmen ateriakokonaisuuden reseptit. Kilpailu antaa mahdollisuuden näyttää, millaista on todellinen keittiöosaaminen, kun pienillä määrärahoilla valmistetaan maistuvia, lapsille mieluisia lounaita.

Kypsyykö teillä idea uuteen Suomen koulujen suosikkiannokseen? Tai onko teillä jo valmiina resepti koululounaalle, joka kerta toisensa jälkeen saa lapsilta kiitosta ja jota kysytään ja odotetaan?

Innosta kollegat mukaan!

Kolmihenkinen joukkue edustaa aina yhtä nimettyä koulua, vaikkakin tiimin jäsenet voivat työskennellä eri kouluilla tai keittiöillä.

Suunnitelkaa kolmen kouluruoka-aterian kokonaisuus 100 ruokailijalle annettujen vaatimusten mukaan. Yhteen ateriaan kuuluu pääruoka, salaatti, leipä ja juoma. Tiiminne saa suunnitella reseptiikan ja valmistusmenetelmät keitolle, liha- tai kalaruoalle ja kasvisruoalle, osittain määrätyistä raaka-aineista.

  • Onko lasten uusi kouluruokasuosikki perinteinen ateria vai ammentaako idea tuoreista ruokatrendeistä?

  • Mitä valmistusmenetelmiä suositte?

  • Haluaisitteko sittenkin käyttää osan budjetista leipomiseen?

Eväitä reseptisuunnitteluun:

  • Suunnitelkaa keiton, kasvisruoan ja liha- tai kalaruoan resepti tai osallistukaa kisaan jo olemassa olevilla ohjeilla.

  • Jokaisessa ateriakokonaisuudessa tarjotaan sama salaatti, leipä, rasva ja juoma.

  • Reseptien pitää olla 100 henkilölle.

  • Kisaruokien on hyvä noudattaa ravitsemussuosituksia, mutta nyt ei tarvitse pohtia soveltuvuuksia erityisruokavalioihin. Lataa kouluruokasuositus (pdf) »

  • Raaka-ainekoriin on jo valmiiksi pakattu raaka-aineita, joita resepteissä on käytettävä / tulee käyttää. Muita raaka-aineita varmasti idearikkaalla tiimillä löytyy hyllystä.

  • Yksi ateriakokonaisuus saa maksaa 1 euron. Kilpailureseptien hinnat muodostuvat raaka-ainekuluista eikä esimerkiksi työvoimakustannuksia tarvitse huomioida.

Katso kilpailun arviointiperusteet »